Πλαστική Χειρουργική: Οι top 5 επεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη

Οι πλαστικές επεμβάσεις κάποτε ήταν ένα θέμα taboo καθώς όσες τις έκαναν συνήθως δεν μιλούσαν γι’ αυτές, θέλοντας να κάνουν τον κόσμο να νομίζει ότι τα αποτελέσματα τους ήταν φυσικά. Πλέον αυτό έχει αλλάξει και ο κόσμος είναι σχεδόν απόλυτα εξοικειωμένος με αυτού του τύπου τις επεμβάσεις. Μπορούμε να πούμε ότι χιλιάδες αισθητικές επεμβάσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι είναι άτομα όλων των ηλικιών και όλων των φύλων. Με άλλα λόγια, οι πλαστικές πλέον αποτελούν πόλο έλξης και για τους νέους και όχι μόνο για τους μεσήλικες.

plastiki-xeirourgiki-top-5-epemvaseis-sti-thessaloniki

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, υπάρχουν πάρα πολλές και διαφορετικές πλαστικές επεμβάσεις που μπορεί να κάνει κανείς, ποιες είναι όμως αυτές που φαίνεται πως έχουν κερδίσει τους Θεσσαλονικείς; Ποιες είναι οι επεμβάσεις που καλείται να κάνει πιο συχνά ένας πλαστικός χειρουργός Θεσσαλονίκη; Θα μάθουμε ευθύς αμέσως!

Αφαίρεση σπίλων

Μπορεί το όνομα της εν λόγω επέμβασης να σας ακούγεται λίγο παράξενο, αλλά στην ουσία είναι ένας πιο επιστημονικός τρόπος για να πούμε επέμβαση αφαίρεσης ελιάς. Οι μεγάλες ελιές στο πρόσωπο συχνά αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου. Κακά τα ψέματα, η Cindy Crawford ήταν ίσως από τις ελάχιστες εξαιρέσεις ατόμων που μια ελιά στο πρόσωπο προσδίδει στην ομορφιά και την γοητεία τους. Για τους περισσοτέρους δυστυχώς οι ελιές αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας η αφαίρεση μιας ανεπιθύμητης ελιάς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα, γι’ αυτό και η εν λόγω επέμβαση είναι τόσο δημοφιλής.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Η αποτρίχωση λέιζερ είναι μια επέμβαση που στην αρχή αφορούσε κυρίως γυναίκες, αλλά πλέον είναι και πολύ δημοφιλής με τους άνδρες. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει από την «παραδοσιακή» αποτρίχωση είναι το γεγονός ότι είναι πολύ πιο ανώδυνη, ενώ το αποτέλεσμα της διαδικασίας έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια. Αν και αποτρίχωση laser μπορεί να προσφέρουν και τα κέντρα αισθητικής, εννοείται ότι είναι πάντα καλύτερο να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να γίνει η διαδικασία με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Εμφύτευση μαλλιών

Η τριχόπτωση είναι κάτι που αργά ή γρήγορα συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους άνδρες και συνδέεται με την ηλικία, γενετικούς παράγοντες αλλά και τον τρόπο ζωής. Μέχρι πρόσφατα η λύση που επέλεγαν οι περισσότεροι ήταν τα χτενίσματα που έκρυβαν τη φαλάκρα ή την αραίωση και τα περουκίνια. Πλέον, χάρη στη μεταμόσχευση μαλλιών ο άνδρας μπορεί να έχει ξανά πυκνά μαλλιά και μάλιστα μόνιμα και φυσικά. Στην ουσία πρόκειται για μια επέμβαση κατά την οποία τρίχες από μέρος του τριχωτού της κεφαλής που είναι πλούσιο σε τρίχες μεταφέρονται σε περιοχές στις οποίες παρατηρείται αραίωση. Το σχετικά χαμηλός κόστος της επέμβασης αυτής καθώς και το πολύ φυσικό αποτέλεσμα την έχουν κάνει περιζήτητη στον ανδρικό πληθυσμό.

Ρινοπλαστική

Με τον όρο ρινοπλαστική εννοούμε μια πλαστική επέμβαση που σκοπό να αλλάξει το μέγεθος ή το σχήμα της μύτης. Δεδομένου ότι η μύτη είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά του προσώπου μας, αν δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα εννοείται ότι επηρεάζεται πολύ άσχημα η εμφάνιση ενός ατόμου. Οι επεμβάσεις αυτές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ρινοπλαστική μπορεί να γίνει και για καθαρά ιατρικούς λόγους αφού μπορεί να βελτιώσει την αναπνοή ενός ασθενής διορθώνοντας το κακοσχηματισμένο ή παραμορφωμένο διάφραγμα του.

Αφαίρεση τατουάζ

Τα τατουάζ έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Πλέον κυριολεκτικά εκατομμύρια Έλληνες έχουν κάποιο μικρό ή μεγάλο τατουάζ. Το πρόβλημα με τα τατουάζ είναι ότι είναι μόνιμα. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι κάνουν τατουάζ, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που αφού αποκτήσουν ένα, το μετανιώνουν. Σε αυτή την περίπτωση το τατουάζ μπορεί να αφαιρεθεί, ωστόσο η αφαίρεση του απαιτεί μια εξειδικευμένη – αλλά ασφαλή – διαδικασία. Η αφαίρεση τατουάζ μπορεί να γίνει ακόμη και σε tattoo studio ή σε κέντρα αισθητικής, ωστόσο μόνο ένας εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να εξασφαλίσει ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς σημάδια και ουλές.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *